Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için:
- 6 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 tepeleme su bardağı un
- 4,5 su bardağı soğuk süt
- 2 paket krema (400 ml)
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı toz şeker
- 50 gram tereyağ
- 1 paket krema (200 ml)
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı toz şekerle çırpın.
- Mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.
- Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek uygunca karıştırın ve içine 3 yemek kaşığı su ek edin.
- Büyük uzunluk yağlanmış borcama döküp yavaşça tezgaha bir kaç sefer vurun ( ortasındaki hava kabarcıkları üst çıksın )
- Önceden ısıtılmış 180°c fırına alt üst ayarlı pişirin.
- Pişen keki soğumaya bırakın, kek soğuduktan daha sonra üzerine kürdanla delikler açın.
- Süt, krema ve şekeri karıştırıp kekin üzerine yavaş yavaş dökün.
- Şerbetini çeken keki, süt ve kremşantiyi çırpıp kekin üzerine sürün.
- En az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
- Karamel sos : 1 su bardağı toz şekeri tencereye alıp kısık ateşte hiç karıştırmadan erimesini sağlayın (dikkat edin yakmayın)
- Üzerine 50 gram tereyağ ek edip yeterlice karıştırın.
- Tereyağ büsbütün eriyince kremayı ek edip bir kaç dakika kaynatıp ocaktan alın büsbütün soğuduktan daha sonra kekin üzerine dökün.Afiyet olsun……….