Tirileçe (Küçük Borcam) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı süt
- 100 ml krema
- 2.5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 100 ml krema
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 2 yemek kaşığı çırpılmış kremşanti
- Çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için; şeker ve yumurtayı düzgünce çırpıyoruz. Köpük köpük olunca unu ve vanilya, kabartma tozunu ekliyoruz. Teremyağ ile yağladığımız tepsiye döküp 15-20 dakika kek sünger üzere pişene kadar 150 derece fırında pişiriyoruz.
- Karamel için; şekeri tavaya alıyoruz. Uygunca eriyince sütü ve kremayı ekliyoruz. Pürüzsüz olması için birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra süzgeçten geçiriyoruz.
- Kremşantiyi çırpıyoruz. Kremşantiden 2 yemek kaşığı dolap poşetine koyuyoruz. Fırından çıkan keki 10 dakika bekletiyoruz.
- Bu ortada keki ıslatmak için süt şeker kremayı güzelce çırpıyoruz. Şeker büsbütün erimeli.
- Keki ıslatıyoruz. Akabinde üzerine çırptığımız kremşantiyi döküp, düzgünce yayıyoruz. Karameli biraz soğuttuktan daha sonra üzerine döküyoruz.
- Poşete koyduğumuz kremşanti ile biçim çizip kürdan yardımı ile ebru desenleri yapıyoruz. Servis etmedilk evvel dilimleyip, üzerine çilekleri bırakıyoruz.