Tiramisu

Felaket

New member
Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 paket kedi lisanı bisküvi
  • 6 yemek kaşığı granül kahve
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4.5 su bardağı sıcak su
Muhallebisi için;

  • 1.5 litre süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kremşanti (piştikten daha sonra eklenicek)
Üzeri için;

  • Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Muhallebisi için; süt ,şeker ,un ,nişasta ve vanilini bir tencereye alalım ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  2. Muhallebi biraz ılıyınca krem şantiyi ekleyip çırpalım.
  3. Sıcak suyun içine granül kahve ve şekeri ekleyip karıştıralım ve eriyince kedi lisanlarını kahveye batırıp borcama dizelim.
  4. Bir kat kedi lisanı dizdikten daha sonra muhallebinin yarısını döküp yayalım.
  5. Ardından bir kat daha kedi lisanını kahveye batırıp dizelim.
  6. Üstüne kalan muhallebiyi döküp yayalım.
  7. daha sonra üzerine kakao serpiştirelim.
  8. Dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun????.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst