Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2.5 paket kedi lisanı bisküvi
- 6 yemek kaşığı granül kahve
- 6 yemek kaşığı şeker
- 4.5 su bardağı sıcak su
- 1.5 litre süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kremşanti (piştikten daha sonra eklenicek)
- Kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebisi için; süt ,şeker ,un ,nişasta ve vanilini bir tencereye alalım ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebi biraz ılıyınca krem şantiyi ekleyip çırpalım.
- Sıcak suyun içine granül kahve ve şekeri ekleyip karıştıralım ve eriyince kedi lisanlarını kahveye batırıp borcama dizelim.
- Bir kat kedi lisanı dizdikten daha sonra muhallebinin yarısını döküp yayalım.
- Ardından bir kat daha kedi lisanını kahveye batırıp dizelim.
- Üstüne kalan muhallebiyi döküp yayalım.
- daha sonra üzerine kakao serpiştirelim.
- Dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun????.