Tiramisu Tanımı

Felaket

New member
Tiramisu Tanımı İçin Gereçler

Keki için;

  • 1 paket pandispanya
Kreması için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 200 gram labne peyniri
Islatmak için;

  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
Üzeri için;

  • Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kreması için; labne hariç öbür gereçleri karıştırarak orta ateşte pişirelim.
  2. Kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alalım birinci sıcağının çıkmasını bekleyip labneyi ekeleyerek karıştıralım.
  3. Bir kasede su, süt, kahve ve şekeri karıştıralım şekerin erimesini sağlayalım.
  4. Hazırladığımız karışımla pandispanyanın alt katını ıslatalım, hazırladığımız kremanın yarısını sürelim.
  5. Üzerine pandispanyanın üst kısmını koyup tıpkı biçimde kalan kahveli karışımla her yerini ıslatalım.
  6. Kalan kremayı sıkma torbasına alıp, şekillendirelim.
  7. Bir süzgeç sayesinde yeteri kadar kakaoyu kremanın üzerine serpelim.
  8. En az iki saat buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst