Tereyağsız/Margarinsiz Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 3 adet elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- İçi için elmaları soyup rendeliyoruz. Bir tavaya rendelediğimiz elmaları, şekeri ve tarçını ekliyoruz.
- Arzu ederseniz rondadan geçirilmiş ceviz de ekleyebilirsiniz.
- Pişen harcı soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için un hariç öbür gereçler yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
- Turtanın üzeri için hamurdan bir modül ayırıyoruz. (üzerine hamuru rendelemek isterseniz ayırdığınız parçayı buzlukta bekletmeniz gerekecek).
- Geri kalan hamuru merdaneyle açıp yağlanmış borcama yerleştiriyoruz.
- Çatalla delikler açıyoruz.
- Soğuyan elmalı harcı üzerine ekliyoruz.
- Ayırdığımız hamuru merdane ile açıp şeritler haline kesip üzerine yerleştiriyoruz ve fırına sürüyoruz.
- 170-180 derece fırında fanlı ayarda pişirdim ben. Altlı üstlü ayarda da pişirebilirsiniz.
- Soğuduktan daha sonra üzerine pudra şekeri ekleyebilirsiniz. .Afiyet, şifâ olsun .