Tereyağlı Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 3 su bardağı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yumurta ve şekeri karıştırma kabında mikserle çırpalım, şeker eriyene kadar. Yoğurt, sıvı yağ ve tereyağını ekleyip, karıştıralım. Un hariç kalan materyalleri de ekleyip bir daha karıştıralım.
- En son unu koyuyoruz topaklanma gecene kadar karıştırıyoruz. Margarinle kalıbı yağlayın, kek harcını kalıbımıza döküyoruz.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dk kadar pişiriyoruz. 15-20 dk soğumasını bekliyoruz.
- Üzerinin sosu için; yarım çay bardağından biraz az limon suyu ve 1,5 çay bardağı pudra şekerini karıştırın kalıptan çıkarttığınız kekin üzerine gezdirin ben yapmadım siz yapabilirsiniz. Afiyet olsun.