Tereyağlı Limonlu Kek

Felaket

New member
Tereyağlı Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 3 su bardağı un
Tereyağlı Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce yumurta ve şekeri karıştırma kabında mikserle çırpalım, şeker eriyene kadar. Yoğurt, sıvı yağ ve tereyağını ekleyip, karıştıralım. Un hariç kalan materyalleri de ekleyip bir daha karıştıralım.
  2. En son unu koyuyoruz topaklanma gecene kadar karıştırıyoruz. Margarinle kalıbı yağlayın, kek harcını kalıbımıza döküyoruz.
  3. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dk kadar pişiriyoruz. 15-20 dk soğumasını bekliyoruz.
  4. Üzerinin sosu için; yarım çay bardağından biraz az limon suyu ve 1,5 çay bardağı pudra şekerini karıştırın kalıptan çıkarttığınız kekin üzerine gezdirin ben yapmadım siz yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Tereyağlı Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst