Teremyağlı Waffle Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 ay bardağı süt
- 50 gr teremyağ
- 1,5 su bardağı un (250ml ölçü bardağı)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Dilediğiniz çikolatayı sürebilirsiniz üzerine
- Çilek muz (Dilediğiniz meyveler)
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün materyalleri karıştırıyoruz. Kek üzere biraz koyu kıvamlı bir harç olmalı.
- Waffle makinemiz var ise ısıttığımız makineye 1 küçük kepçe epey dolmayacak biçimde harçtan döküyoruz. Denetimli olarak 2-3 dk daha sonra alabiliriz.
- Waffle makineniz yoksa, tost makinenizin plakaları granitse şayet benim yaptığım üzere tost makinesini ısıtıp yuvarlak form verdirebilirsiniz. Plakalarınız granit değilse, pişirme kağıdı koyup ortasına harcı dökebilirsiniz.
- Ben benmaride yarı bitter yarı sütlü çikolata erittim. Çilek ve muzun üzerine karamelli bisküvi döktüm veee üzerine de lotus erittiimm ????.
- Bu tanımdan ben 9 tane waffle çıkarttım. Deneyenler olursa kesinlikle fotoğrafını bekliyoruum, afiyet olsuun ????.