Teremyağlı Waffle Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı eritilmiş teremyağ
- 1 adet vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağından 1 parmak eksik un
- Çikolata ve istenilen meyveler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım çay bardağı teremyağ tavada eritilir.
- hafifçe soğuyunca başka gereçlerle bir kapta karıştırılıp mikser ile çırpılır.
- Son ayarda ısıtılmış tost makinesi ve ya waffle makinesine fırça ile biraz yağ sürülür.
- Karışımı ısınmış makineye dökelim ve kapağı 1-2 dk hiç açmayalım.
- Kapağı açıp pişme durumuna nazaran biraz daha tutulur ve piştiğinde kenara alalım.
- Waffle hamuru üzerine çikolata sürelim ve istediğimiz meyve ile süsleyelim. Ben ????, ???? ve ???? tercih ettim. Üzerine kırılmış ceviz serptim. Afiyet olsun ????Benim tost makinemin ızgarası değiştiriliyor waffle aparatını taktım bu hamuru 2 başka kez de pişirdim. Küçük küçük toplam 8 adet wafflem oldu.