Teremyağlı Vişnlei Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 600 gram labne
- 400 gram krema
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 kaşık un
- 1 paket vanilya
- 200 gram yulaflı bisküvi
- 3 yemek kaşığı teremyağ
- 400 gram vişne
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tabanımızı hazırlayalım bisküvileri rondodan geçirelim, teremyağı eritelim, bisküviler ile rondoya çekelim daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kabımıza taban harcımızı yayıp, bastıralım dolaba kaldıralım orda dönsün.
- Harcımız için; labne krema güzelce çırpalım, yumurtaları tek tek ekleyerek çırpalım. Kalan malzemeleride ekleyip, güzelce çırpalım kalıbımıza dökelim.
- Fırın önce ısıtılmış 200 derece olsun tabanına bir kapta şu koyalım ve cheesecakeimizi fırına koyup kapağı kapatalım. 20 dk daha sonra fırının derecesini 160 a düşürelim 25-30 dk bu türlü pistimi tamamdır.
- Üzeri kızardığı ve büsbütün ortasıda dahil kabardığı vakit pişmiş demektir fırını kapatalım 5 dk daha sonra kapağı açalım o biçimde kek dinlensin.
- Üstünü yapmak için vişneler çekirdekliyse ayıklayalım bir tencereye vişne şeker şu koyup ocağa alalım. Kaynamaya başlayınca az suda açtığımız nişastayı ekleyip, süratlice karıştıralım çabucak kıvam alacak.
- Kıvam alınca bir iki kaynayınca kapatalım söğüşün. Kek ve sos soğuyunca birleştirelim dolaba kaldıralım. Birkaç saat dinlendikten daha sonra kalıptan çıkarabilirsiniz.