Teremyağlı Vişne Soslu Ravioli Tanımı İçin Malzemeler
Makarna için;
Not EkleTarifi Yazdır
Makarna için;
- 2 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 litre su
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı teremyağ
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı süt
- Yarım çorba kaşığı teremyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı vişne
- 4 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı teremyağ
- Rendelenmiş çikolata parçası
- İsteğe bağlı dondurma
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhaba evvela makarna hamurumuzu hazırlıyoruz. Un, yumurta, pudra şekeri ve tuzu birlikte yoğuruyoruz. Makarnanın hamuru sert olacak. Ele yapışmayacak hale geldiği vakit kenara ayırıp üstünü örtüp, 10 dk dinlendiriyoruz.
- Hamurlarımızın içine koyacağımız cevizli harcı hazırlıyoruz. Ceviz, teremyağ ve pudra şekerini karıştırıyoruz.
- Makarnamızı biraz un sayesinde açıyoruz (İncecik bir hamur olması lazım) ondan sonrasında kare olacak biçimde kesiyoruz. İçlerine bu harçtan koyup, çatal sayesinde kapatıyoruz.
- Kaynamış suyun içerisine zerdeçal atıp makarnalarımızı pişiriyoruz. 8 dk kadar pişirebiliriz.
- Diğer taraftan muhallebimizi hazırlıyoruz. Süt, un, şeker ve teremyağı bir tencereye alıp tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan daha sonra içerisine vanilya koyuyoruz. Muhallebimizi 10 dk kadar dinlendiriyoruz. Soğuduktan daha sonra içerisine kremşanti paketini döküp mikserle çırpıyoruz.
- sonrasındasında vişne sosumuzu hazırlıyoruz. Vişne, şeker ve teremyağı küçük bir tavada pişiriyoruz. Vişne sos kıvamına gelince altını kapatıyoruz.
- Servis yapacağımız vakit evvel alta muhallebimizi sürüyoruz. daha sonra makarnalarımızı üstüne koyup onun üstüne de vişne sos döküyoruz. Üstüne isteğe bakılırsa çikolata rendelenebilir. Dondurma ile de servis edilebilir. Afiyet olsun.