Teremyağlı Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram teremyağ
- 2 su bardağı un
- 1 ,5 su bardağı toz şeker
- 1 ,5 su bardağı ılık su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti için oda ısısında ki su ve şeker derin bir kaba alınıp, şeker eriyene kadar karıştırılır. Rastgele bir ısı uygulamaya gerek yok.
- sonrasındasında tencereye yağlar alınır ve eriyene kadar kısık ateşte beklenir.
- Eriyen yağın içersine 1 su bardağı un koyulur ve spatula ile güzelce karıştırılır.
- Topaklanma gidip kıvama gelene kadar.
- Ardından 1 su bardağı daha un eklenir ve tıpkı biçimde karıştırılır.
- Ocağın altı sürekli kısıkta duracak yalnız ocağın büyük gözünde yapacağız.
- Unun rengi latte rengini (sütlü kahve) alıncaya denk daima karıştırarak yaklaşık 10-15 dk kadar kavrulur.
- Helva istenen rengi alınca altı büsbütün kapatılır.
- sonrasındasında şerbeti 4-5 seferde ekleyerek karıştırılır.
- Biraz şerbet dökülüp una yedirilir akabinde biraz daha şerbet dökülür.
- böyle şerbet bitene kadar karıştırarak helvaya yedirilir.
- Şerbet bittikten daha sonra biraz daha karıştırarak helvanın o ipeksi kıvama gelmesi sağlanır.
- Unutmayın şerbeti eklemedilk evvel ocağın altı kapatılacak. ondan sonrasında sıcak sıcak servis edebilirsiniz, fikir olsun dondurma ile fazlaca yakışıyor. Afiyet olsun ????.