Teremyağlı Üçgen Sarma Pasta

Felaket

New member
Teremyağlı Üçgen Sarma Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt (1000 ml)
  • 1.5 su bardağı şeker (250 gr)
  • 2 su bardağından biraz az un (200 gr)
  • 1 paket vanilya (5 gr)
  • 150 gram teremyağ
  • 1 poşet krem şanti (75 gr)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • İstenilen meyve (3 çilek kullandım)
  • 2 paket kakaolu bisküvi (250 gr)
Teremyağlı Üçgen Sarma Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle bisküvileri rondodan geçirelim. Tepsiye dökelim ve bardak ile bastırarak düzeltelim. Ben büyük fırın tepsisi kullandım.
  2. Sütü, unu, şekeri tencerede karıştıralım.
  3. Ocağa alıp karıştırarak pişirelim.
  4. Ocaktan alıp vanilya ve 150 gram teremyağı ekleyelim. 10 dakika mikserle çırpalım.
  5. Bisküvilerin üzerine muhallebiyi azar azar dökelim ve yayalım.
  6. Buzdolabında en az 5 saat bekletelim.
  7. Krem şantiyi hazırlayalım.
  8. Buzdolabından çıkarttığımız tatlıyı dilimleyelim.
  9. Üzerine yarısına gelecek biçimde krem şanti sıkalım. Çilek dilimleri yerleştirelim.
  10. Spatula yada elimizle dilimleri saralım.Harika bir sütlü pasta tanımı. Kesinlikle deneyin. Afiyet olsun ????
Teremyağlı Üçgen Sarma Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst