Teremyağlı Üç Renkli Gül Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Teremyağlı Üç Renkli Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 100 gram ülker teremyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4-4,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1/2 (yarım) limonun suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün gereçler büyük bir kaseye alınır ve bir çeşit karıştırılır. Üzerine azar azar un eklenir (Markadan markaya değişebilir denetimli ekleyin)
- yYmuşak bir kıvama ulaşınca üçe bölünür biri kakaoya biri haşhaşa batırılır biri de sade bırakılır.
- Şimdi hepsi başka ayrı yumuşak ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğrulur. Üçü de bir merdane sayesinde büyükçe bir masada açılır ve çay bardağıyla yuvarlaklar oluşturulur.
- 4 tanesi pes peşe olacak biçimde üst üste konur ve katlanır bıçak sayesinde ortadan ikiye bölünür. Üzeri düzeltilir yağlı kağıt koymadığımız tepsiye dizilir. Bütün hamur bitinceye kadar bu sürece devam edilir.
- 190 derecelik fırında denetimli olarak pişirilir. Öteki yandan uygun bir tencereye şeker ve su alınır. Ocağa alınır kaynamaya başlayınca limon da sıkılır ve 10 dk kaynatılır.
- Tatlımızı fırından çıkarınca tatlı sıcak şerbet soğuk olmak üzere tatlının üzerine dökülür. 1 gece dinlenirse daha hoş şerbetini çekecektir. Fakat vaktiniz yoksa 1-2 saat daha sonra da servis edebilirsiniz. Afiyet olsuun ????.
Teremyağlı Üç Renkli Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı