Teremyağlı Tropezienne Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Selam hanımlar sizlere %100 tutacak alman pastası tanımı vereceğim umarım beğenirsiniz.
Keki için malzemeler
- 250 gram un
- 1 çorba kaşığı portakal özü yoksa 1 adet portakal kabuğu rendeleyin
- 80 gram teremyağ
- 40 gram toz şeker
- 1 paket tozmaya 7 gr
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kahve fincanı ılık süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı kaşığı kırık şeker
- 1 çorba kaşığı bal
- 1 çay bardağı kaşığı pudra şekeri
- 500 ml süt
- 100 gram toz şekeri
- 2 paket vanilya
- 3 adet yumurta 2 si sarısı olucak biçimde biri de tüm girecek
- 60 gram nişasta
- 2 çorba kaşığı
- 40 gram margarin
- 1 fincan su
- 1 fincan toz şeker
Not EkleTarifi Yazdır
Selam hanımlar sizlere %100 tutacak alman pastası tanımı vereceğim umarım beğenirsiniz.
- İlk uygun bir kaba ılık süt ve mayayı etkinleştirilen hamur yoğurma makinasında yoğurdum.
- Daha kolay mümkünse makinada yoğurtun.
- Ardından yumurta ,teremyağ, un ,toz şekeri ,portakal özünü koyup uygunca yoğurun.
- 15 dakika kadar yoğrulan hamuru en az 4 saat mayalandırma ya bırakın .
- Mayalanan hamuru yavaşça un serp ile tezgaha döküp hafifçeçe açın ne ince ne kalın yuvarlak ebatı aldıktan daha sonra kelepçeli kalıba koyun. Benim kelepçeli kabı 24 cm kalıpta da 2 saat bekletin.
- Ardından yumurtayı sürün.
- Kırık şekerleri üstüne dökün.
- Önceden ısıttığımız 200° fırında 180c ile 40 45 dakika kadar pişirin.
- Pişen keki soğumaya alın.
- Soğuduktan daha sonra ortasını kesip şerbetli su ile ıslatın.
- Ardından kremayı dökün kekin üstünü kapatın ve son olarak pudra şekeri ve balı üzerine serpin.
- 1 saat dinlendikten daha sonra servise hazırdır ????
- Arası için krema hazırlanışı sütü ocağa alın şekeri ilave edin yavaşça ılısın.
- Diğer yandan yumurta sarıları ve nişastayı küçük bir kasede düzgünce çırp akışkan kıvam aldıktan daha sonra sütün içine ek edip uygunca karıştırın.
- Puding kıvamını alacak altını kapatıp 40 gram margarini ek edip güzelce karıştırın.
- Üzerine sinema folyo ile kapatıp buzdolabında soğumaya alın.
- Soğuduktan daha sonra yavaşça mikserle çırpıp şanti torbasına koyup kekin ortasına koyabilirsiniz.