Teremyağlı Tropezienne Alman Pastası

Felaket

New member
Teremyağlı Tropezienne Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için malzemeler

  • 250 gram un
  • 1 çorba kaşığı portakal özü yoksa 1 adet portakal kabuğu rendeleyin
  • 80 gram teremyağ
  • 40 gram toz şeker
  • 1 paket tozmaya 7 gr
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı ılık süt
Üzeri için

  • 1 adet yumurta
Üzerine serpmek için

  • 1 çay bardağı kaşığı kırık şeker
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 çay bardağı kaşığı pudra şekeri
Arası için krema malzemeleri

  • 500 ml süt
  • 100 gram toz şekeri
  • 2 paket vanilya
  • 3 adet yumurta 2 si sarısı olucak biçimde biri de tüm girecek
  • 60 gram nişasta
  • 2 çorba kaşığı
  • 40 gram margarin
Kekini ıslatmak için

  • 1 fincan su
  • 1 fincan toz şeker
Teremyağlı Tropezienne Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Selam hanımlar sizlere %100 tutacak alman pastası tanımı vereceğim umarım beğenirsiniz.

  1. İlk uygun bir kaba ılık süt ve mayayı etkinleştirilen hamur yoğurma makinasında yoğurdum.
  2. Daha kolay mümkünse makinada yoğurtun.
  3. Ardından yumurta ,teremyağ, un ,toz şekeri ,portakal özünü koyup uygunca yoğurun.
  4. 15 dakika kadar yoğrulan hamuru en az 4 saat mayalandırma ya bırakın .
  5. Mayalanan hamuru yavaşça un serp ile tezgaha döküp hafifçeçe açın ne ince ne kalın yuvarlak ebatı aldıktan daha sonra kelepçeli kalıba koyun. Benim kelepçeli kabı 24 cm kalıpta da 2 saat bekletin.
  6. Ardından yumurtayı sürün.
  7. Kırık şekerleri üstüne dökün.
  8. Önceden ısıttığımız 200° fırında 180c ile 40 45 dakika kadar pişirin.
  9. Pişen keki soğumaya alın.
  10. Soğuduktan daha sonra ortasını kesip şerbetli su ile ıslatın.
  11. Ardından kremayı dökün kekin üstünü kapatın ve son olarak pudra şekeri ve balı üzerine serpin.
  12. 1 saat dinlendikten daha sonra servise hazırdır ????
  13. Arası için krema hazırlanışı sütü ocağa alın şekeri ilave edin yavaşça ılısın.
  14. Diğer yandan yumurta sarıları ve nişastayı küçük bir kasede düzgünce çırp akışkan kıvam aldıktan daha sonra sütün içine ek edip uygunca karıştırın.
  15. Puding kıvamını alacak altını kapatıp 40 gram margarini ek edip güzelce karıştırın.
  16. Üzerine sinema folyo ile kapatıp buzdolabında soğumaya alın.
  17. Soğuduktan daha sonra yavaşça mikserle çırpıp şanti torbasına koyup kekin ortasına koyabilirsiniz.
Teremyağlı Tropezienne Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst