Teremyağlı Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 100 gram eritilmiş teremyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 250 gram maskarpone yahut 250 gram labne peyniri
- 2 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 1,5 su bardağı su
- 4 tatlı kaşığı toz şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için yumurtayı ve toz şekeri 5 dakika çırpın.
- Üzerine unu, kakaoyu,teremyağını, kabartma tozunu eleyerek ilave edin.
- En son şekerli vanilini ek edip düzgünce karıştırın.
- Orta uzunluk borcama yahut yuvarlak kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ve soğumaya bırakın.
- Sütü, şekeri, yumurtanın sarısını ve unu bir tencereye alın düzgünce çırpın, ortasında topaklanma kalmasın ocağa alıp karıştırarak kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra şekerli vanilinin ek edip kısık ateşte karıştırmaya devam ederek 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Ocaktan aldığınız muhallebiye maskarponu ek edip uygunca karıştırın.
- Kahveyi, şekeri ve suyu karıştırın.
- Pasta kekini ikiye kesin üzerine kahvenin yarısı ile ıslatın üzerine evvelinde hazırladığınız kremanın yarısını yayın.
- Diğer pasta kekini kremanın üzerine kapatın, tıpkı biçimde kahveli suyla ıslatın kalan kremayı üzerine sürün isterseniz benim yaptığım üzere üzerine poşetle krema sıkabilirsiniz.
- Tiramisu pastanızı en az 2 yahut 3 saat dinlendirin üzerine kakaoyu eleyip servis yapın .