Teremyağlı Tiramisu Tart Tanımı İçin Malzemeler
Tart tabanı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Tart tabanı için;
- 120 gram teremyağ
- 70 gram pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı
- 225 gram un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı kahve
- 1 paket vanilya
- 100 gram krema
- 100 gram bitter çikolata
- 200 gram labne peyniri
- 200 gram beyaz çikolata
- 200 gram krema
- 1 paket kremşanti
- Kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Tart hamurunu yapmadan evvel 200 gram süt kremasını kaynama sıcaklığına getirip beyaz çikolatanın üzerine ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- daha sonrasında tart hamurunu hazırlamaya geçiyoruz.
- Tartımızın tabanı için, evvela oda sıcaklığındaki teremyağı ve pudra şekerini çırpıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısını ekleyip karıştırıyoruz.
- ondan sonrasında kahve, kakao, vanilya ve en son da unu ekleyip, yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru, tartı yapacağımız tepsiden büyük olacak biçimde yağlı kağıt üzerinde açıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerinde çatalla delikler açıp 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk denetimli biçimde pişiriyoruz.
- Tart tabanı fırında pişerken 100 gram süt kremasını kaynama sıcaklığına getirip 100 gram bitter çikolatanın üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
- Bu ganajı pişen ve birinci sıcaklığı çıkmış olan tart tabanının üzerine yayıyoruz.
- hemen sonrasında en başta hazırlayıp soğumaya bıraktığımız beyaz çikolatalı ganajı karıştırma kabına alıp, üzerine 200 gram labne peynirini ekleyip mikserle çırpıyoruz.
- ondan sonrasında bu karışıma 1 paket de krem şanti ekleyip bir daha çırpıyoruz.
- Sıkma torbasına alıp, tartımızın üzerine sıkıyoruz.
- En üste de kakao serpip servis yapıyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.