Teremyağlı Tiramisu Tart

Felaket

New member
Teremyağlı Tiramisu Tart Tanımı İçin Malzemeler

Tart tabanı için;

  • 120 gram teremyağ
  • 70 gram pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 225 gram un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • 1 paket vanilya
Ganaj için;

  • 100 gram krema
  • 100 gram bitter çikolata
Krema için;

  • 200 gram labne peyniri
  • 200 gram beyaz çikolata
  • 200 gram krema
  • 1 paket kremşanti
Üzeri için;

  • Kakao
Teremyağlı Tiramisu Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tart hamurunu yapmadan evvel 200 gram süt kremasını kaynama sıcaklığına getirip beyaz çikolatanın üzerine ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. daha sonrasında tart hamurunu hazırlamaya geçiyoruz.
  3. Tartımızın tabanı için, evvela oda sıcaklığındaki teremyağı ve pudra şekerini çırpıyoruz.
  4. Üzerine yumurta sarısını ekleyip karıştırıyoruz.
  5. ondan sonrasında kahve, kakao, vanilya ve en son da unu ekleyip, yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  6. Hamuru, tartı yapacağımız tepsiden büyük olacak biçimde yağlı kağıt üzerinde açıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  7. Üzerinde çatalla delikler açıp 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk denetimli biçimde pişiriyoruz.
  8. Tart tabanı fırında pişerken 100 gram süt kremasını kaynama sıcaklığına getirip 100 gram bitter çikolatanın üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
  9. Bu ganajı pişen ve birinci sıcaklığı çıkmış olan tart tabanının üzerine yayıyoruz.
  10. hemen sonrasında en başta hazırlayıp soğumaya bıraktığımız beyaz çikolatalı ganajı karıştırma kabına alıp, üzerine 200 gram labne peynirini ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  11. ondan sonrasında bu karışıma 1 paket de krem şanti ekleyip bir daha çırpıyoruz.
  12. Sıkma torbasına alıp, tartımızın üzerine sıkıyoruz.
  13. En üste de kakao serpip servis yapıyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Teremyağlı Tiramisu Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst