Teremyağlı Tencere Suflesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı eritilmiş teremyağ
- 2 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 şer çay kaşığı nutella/fındık ezmesi
- 1 paket kabartma tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, şeker ve tuzu köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından erittiğimiz teremyağı ve sütü ekleyelim karıştıralım.
- Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip yine çırpalım ve hamurumuz hazır.
- Sufle kaplarımızı yahut güvecimizi ( bu ölçülerle 4 sufle kabı çıkıyor, ben 2 sufle kabı ve bir güveç yaptım, biraz da arttı) teremyağ ile yağlayalım.
- Kaplarımızı yarımdan epey az fazla dolduracağız. Buna bakılırsa ortasına çikolata ve fındık ezmesi koyacak biçimde hamuru paylaştıralım.
- Bir tencereye kapları yerleştirelim.
- Yarılarına gelecek kadar kaynar su dolduralım ve ocağın altını orta olarak açalım.
- 3 dk kapak açık pişirdikten daha sonra tencerenin kapağını kapatıp 7 dk da bu türlü pişirelim. Müddet dolar dolmaz kapları sudan çıkarıp servis edelim