Teremyağlı Tencere Suflesi

Felaket

New member
Teremyağlı Tencere Suflesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş teremyağ
  • 2 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 şer çay kaşığı nutella/fındık ezmesi
  • 1 paket kabartma tozu
Teremyağlı Tencere Suflesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta, şeker ve tuzu köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Ardından erittiğimiz teremyağı ve sütü ekleyelim karıştıralım.
  3. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip yine çırpalım ve hamurumuz hazır.
  4. Sufle kaplarımızı yahut güvecimizi ( bu ölçülerle 4 sufle kabı çıkıyor, ben 2 sufle kabı ve bir güveç yaptım, biraz da arttı) teremyağ ile yağlayalım.
  5. Kaplarımızı yarımdan epey az fazla dolduracağız. Buna bakılırsa ortasına çikolata ve fındık ezmesi koyacak biçimde hamuru paylaştıralım.
  6. Bir tencereye kapları yerleştirelim.
  7. Yarılarına gelecek kadar kaynar su dolduralım ve ocağın altını orta olarak açalım.
  8. 3 dk kapak açık pişirdikten daha sonra tencerenin kapağını kapatıp 7 dk da bu türlü pişirelim. Müddet dolar dolmaz kapları sudan çıkarıp servis edelim
    ❤
    .
Teremyağlı Tencere Suflesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst