Teremyağlı Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için
- 125 gram teremyağ (Yumuşak)
- 1 adet yumurta
- 1 adet vanilya
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı+2yemek kaşığı un
- 2 su bardak süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kaşık teremyağ
- 1 paket toz krem şanti
- İstediğiniz meyve, çikolata, şekerleme, fındık, fıstık
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına un haricindeki materyalleri alıp karıştıralım.
- Üzerine unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayalım.
- Hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendirelim.
- Kreması için krem şanti haricindeki gereçlerin hepsini tenceremize alıp düzgünce karıştıralım daima karıştırarak ağırlaşıncaya kadar pişirelim.
- Üzerine teremyağı ekleyip karıştıralım.
- Buzdolabı poşeti ile üzerini kapatıp soğumaya bırakalım.
- Kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım hamurumuzdan kesimler koparıp içine alıp bir aparatla yahut parmağımızla form verelim.
- Çatalla ortasında delikler açıp öncesinden ısıtılmış 175 derecelik fırında yavaşça pembeleşinceye kadar pişirelim
- Soğuyan kremaya krem şanti ekleyip pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpalım kremayı dilediğiniz biçimde tartoletlerin ortasında sıkıp meyvelerle süsleyelim. Not: şayet kremanın fazlaca katı olursa biraz süt ekleyip kıvamını ayarlaya bilirsiniz. Afiyet olsun????.