Teremyağlı Tam Yazlık Meyveli Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Tart hamuru:
Not EkleTarifi Yazdır
Tart hamuru:
- 125 gram un
- 10 gram şeker
- 1 tutamdan az tuz
- 65 gram teremyağ (soğuk-küp küp doğranmış)
- 1 yumurta sarısı
- 25 gram labne
- 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Limon kabuğu rendesi F(tercihe bağlı)
- 50 gram krema
- İstenilen meyveler
Not EkleTarifi Yazdır
- Un,şeker ve tuzu harmanlayalım.
- Soğuk tereyağı ekleyip mutfak robotunda karıştıralım.
- Tart hamurunda kıymetli olan teremyağın soğuk kalmasıdır. O yüzden elimizi mümkün olduğunca kullanmıyoruz.
- Un teremyağ birbirine karışınca yumurta sarısını az az ekleyip hamura yediriyoruz. Bu etapta hamurun biraz toparlanmasını bekleriz.
- Yumurta küçük gelmiş olabilir(bende o denli oldu) bu biçimde hamuru toparlamak için gevrek bir hamur isterseniz soğuk su- yumuşak bir hamur isterseniz soğuk sütü damla damla katarak yoğurmaya başlayın. Toparlandığı anda ilaveyi bırakabilirsiniz.
- Tart hamurunu streçleyip +4 te buzdolabında en az yarım saat bekletiyoruz.
- Hamuru açacağımız yeri ve merdaneyi unlayıp yapışmayacak biçimde güzelce açıp tart kalıplarımıza uygun biçimde kesip yerleştiriyoruz. (tartolet kalıbı olmayanlar muffin kalıpları kullanabilir. Kalıbın büyüklüğüne bağlı olmakla bir arada muffin kalıbından 8 küçük tartolet çıktı. )
- Çatal ile delikler açıyoruz ki kabarmasın. daha sonra tekrar buzdolabına alıp dinlendiriyoruz.
- Fırında 180 ° / altın sarı kızarana kadar -10 ‘ dan daha sonra denetim edin.
- İç harç için,krema robot ile çırpılıp kabartılır. İki katına ulaşacak.
- Ayrı kapta labne pudra şekeri ile çırpılır.
- Karıştığı yerde bırakın labne sulanmasın. Limon suyu eklenir.
- Krema nazikçe spatula sayesinde bu karışım ile birleştirilir.
- Tart hamuru soğuduysa kalıptan kolaylıkla çıkacaktır.
- İç harç ile birleştirip istenilen meyve ile süslenir. Afiyet olsun.