Teremyağlı Tahinli Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 büyük çay bardağı irmik
- 200 gram teremyağ
- 1 + 1/3 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı tahin
- 1,5 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
- Bir ölçü tahin ve fındık
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbet hazırlanır. Şeker ve su tencerede kaynatılır.
- Kaynadıktan 10 dk daha sonra limon eklenir ve 5 dk daha kaynatılıp soğutulur.
- Hamur için yumurta, margarin, pudra şekeri, tahin, irmik ve kabartma tozu karıştırılıp azar azar un ilavesiyle hamur hazırlanır. Yalnız buradaki püf nokta hamuru epey fazla yoğrulmaması form alıp toparlanana kadar yoğurmanız kafi.
- Yuvarlaklar yapıp fırın tesisinde 10 dk 150 derecede daha sonrasında 175 derecede pişene dek fırınlanır.
- Pişen tatlılara şerbet gezdirilir.
- Şerbeti çeken tatlıların üzerlerine 1 er tatlı kaşığı tahin gezdirilir ceviz serpilir. Yaklaşık 35 tane çıkıyor. Çok hoş bir tatlı tavsiye ederim