Teremyağlı Tahinli Küçük Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemeleri
- 125 gram teremyağı
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı su
- 1 adet vanilya
- 3 kaşık ince çekilmiş fındık
- 1,5-2 su bardağı ortası un
- 1,5 su bardağı tahin
- 3 kaşık pudra şekeri
- 4-5 yemek kaşığı ince çekilmiş fıstık yahut fındık yada ceviz
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için tüm gereçler bir kapta yoğurulur ve yavaş yavaş un ek edilerek fazlaca sert olmayan bir hamur elde edilir. 10-15 dk dinlendirilir.
- Küçük tart kalıpları yağlanır ve kalıba sığacak büyüklükte kalın olmayacak biçimde yerleştirilir.
- İç gereç için tüm gereçler karıştırılır sürülebilir bi kıvam olmalı. Birtakım tahinlerde kıvam farkeder iç malzemeyi yavaş yavaş koyun karıştırın.Sıvı bi tahinse çerezi fazla olabilir.
- Hazırladığımız içi tartların içini dolduruyoruz.
- 175 derecede kenarları kızarana kadar pişiriyoruz.
- Dinlendikten daha sonra üstüne fırçayla ince bir biçimde tahin geçiyoruz ve fıstıkla kaplıyoruz.