Teremyağlı Tahinli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı irmik
- 250 gram teremyağ
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 2-3 yemek kaşığı bal
- Tahin
- Hindistan cevizi tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şeker ,su ve süt ile şerbetimizi kaynatmak üzere ocağa koyuyoruz.
- Şerbetimiz orta ateşte kaynarken teremyağı tavaya alıyoruz.
- İyice eriyip göz göz olunca irmiğimizi ekliyoruz, eklenen irmiği evvel orta ateşte renk alana kadar kavuruyoruz .
- Renk almaya başlayınca altını kısıyoruz ,birazda kokusu çıkana kadar kavuruyoruz bu etapta pembeleşiyor.
- Kaynamış olan şerbettem bir iki kepçe pembeleşen irmiğin üzerine döküyoruz.
- daha sonrasında ocağı orta ateşe alıyoruz dikkat edelim şerbet elimize sıçrayabilir.
- Şerbetini de çeken tatlımıza son olarak balı da ek ediyoruz.
- Ben biraz sulu bırakıyorum soğuyunca epey fazla sertleşmesi için lakin her insanın tercihi farklıdır kimi daha açık renkte yahut koyu kıvamlı sevebiliyor.
- Süslemek için hindistan cevizi tozu ve tahin tercih ediyorum hayli yavaşça bir tatlı olması açısından umarım dilinize gönlünüze hitap eden bir tatlı olur.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ????.