Teremyağlı Soğuk Sütlü Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket baklavalık yufka (40 kat mümkünse)
- 400-500 gram teremyağ eritilmiş
- 250 gram iri çekilmiş fındık/fıstık/ceviz (bir büyük tabak dolusu)
- Bitter çikolata rendesi (isteğe bağlı)
- 2 litre süt
- 4 – 4,5 su bardağı toz şeker
- 400 gram sıvı krema (2 kutu)
- 2 paket vanilin
- Kakao
- Bitter çikolata rendesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için gerekli materyalleri şeker eriyene kadar ocakta ısıtıp 5 dk kaynatıp kenara soğumaya alıyoruz.
- Teremyağ eritiyoruz.
- Tepsiyi yağlayıp baklavalık yufkayı seriyoruz.
- Her katı fırçayla yağlayıp 20 kat çıkıyoruz. 20. Kata fındık ve bitter çikolata rendesi yayıp üzerine 20 kat daha yufkayı yağlayarak seriyoruz.
- En son yufkayı serdikten daha sonra epeyce az yağlayıp dilimliyoruz ve kalan yağı üzerine döküyoruz.
- 180 derece fırında üzeri ve altı güzelce renk alana kadar yaklaşık bir saat pişiriyoruz.
- Sıcak tatlıya soğuk şerbeti yavaş yavaş çektikçe döküyoruz.
- Bir gece buzdolabında dinlendirip üzerine çokça kakao, bitter çikolata rendesi ve toz antep fıstığı serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.