Teremyağlı Serinleten Kup Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 6 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
- 4 dolu yemek kaşığı labne
- 3 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 15 adet yumuşak hurma
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı kavrulmuş fındık
- 1 su bardağı kuru üzüm
Not EkleTarifi Yazdır
- Cam bir kâseye hurmaları ve sıcak suyu alıp hurmalar yeterlice yumuşayana kadar bekletiyoruz. (15 dakika kâfi olacaktır. )
- Yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkararak kabuklarını soyup blenderdan geçiriyoruz.
- Uygun bir tavada teremyağı eritip fındıkları yağa ekleyerek 3 dakika kavuruyoruz.
- Üzümleri ekleyip 2 dakika daha kavurarak ocağı kapatıyoruz.
- Bir öbür kapta yoğurdu, labneyi, balı ve haşhaşı karıştırıyoruz.
- Kuplarımıza evvel iki tatlı kaşığı hurma püresini, üzerine iki tatlı kaşığı üzüm- fındık karışımını; onun üzerine 2 yemek kaşığı labneli karışımı paylaştırıyoruz.
- Hazırladığımız kupları fındık- üzüm karışımı ile süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun!.