Teremyağlı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 – 2 damla limon
- 125 gram teremyağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet vanilya
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu bir tencereye alıp ocağa koyalım.
- 15 dk kaynatıp limonu ekledikten daha sonra 5 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Soğuması için balkona alalım.Oda sıcaklığında teremyağı ve yumurtayı güzelce çırpalım.
- Pudra şekeri ekleyip karıştıralım.Sıvı yağı da katıp güzelce karıştıralım.
- İrmik ,vanilya kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştıralım. Unu yavaş yavaş denetimli ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
- Piştikten daha sonra birinci sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerine dökelim.
- 3-4 saat şerbeti çekmesini bekleyelim. Afiyet olsun.