Teremyağlı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 125 gr teremyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri olağan şekerde olur ben o denli yaptım
- 2 tane yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
- Aldığı kadar un (Ben 3 su bardağı kullandım)
- Hindistan cevizi
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tatlımızın şerbetini kaynatıyoruz.
- Kaynayan şerbetimizin içine limonumuzu daha sonra koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Hamurumuzu hazırlamak için derin bir kabın içerisine teremyağı ve şekeri ekliyoruz bunları güzelce karıştırıyoruz.
- hemen sonrasında öbür materyalleri ekliyoruz ve 15 dk buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz fazla bırakmayın donar ve hiç hoş bir sonuç olmaz.
- sonrasındasında ceviz büyüklüğünde modüller alarak tepsiye diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 180 derece öncesinden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra 2 dk bekleyin ve soğuk olan şerbetimizi döküyoruz.
- 1- 2 saat dinlendikten daha sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun. ????