Teremyağlı Şekerpare

Felaket

New member
Teremyağlı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr teremyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri olağan şekerde olur ben o denli yaptım
  • 2 tane yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
  • Aldığı kadar un (Ben 3 su bardağı kullandım)
Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Teremyağlı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tatlımızın şerbetini kaynatıyoruz.
  2. Kaynayan şerbetimizin içine limonumuzu daha sonra koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
  3. Hamurumuzu hazırlamak için derin bir kabın içerisine teremyağı ve şekeri ekliyoruz bunları güzelce karıştırıyoruz.
  4. hemen sonrasında öbür materyalleri ekliyoruz ve 15 dk buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz fazla bırakmayın donar ve hiç hoş bir sonuç olmaz.
  5. sonrasındasında ceviz büyüklüğünde modüller alarak tepsiye diziyoruz.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve 180 derece öncesinden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  7. Piştikten daha sonra 2 dk bekleyin ve soğuk olan şerbetimizi döküyoruz.
  8. 1- 2 saat dinlendikten daha sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun. ????
    ❤
Teremyağlı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst