Teremyağlı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 125 gr teremyağ
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 poşet krem şanti
- 1 paket çikolata sos
- 2 su bardağı süt
- 80 gr bitter çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamuru için küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve teremyağını ekleyin.
- Su kaynamaya başlayıp teremyağı eriyince 1 su bardağı unu ekleyip tahta kaşıkla topaklanmaması için süratle karıştırıyoruz.
- ondan sonrasında 1-2 dakika kadar ocakta karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın, hamur güzelce soğuduktan daha sonra yumurtaları tek tek tahta kaşık sayesinde hamura yedirerek kırıyoruz.
- Tüm yumurtalar bitene kadar tıpkı süreci yapıyoruz .
- böyle yapınca profiterölün hamuru hayli hoş kabaracaktır.
- Hamurun kıvamı ise yapışkanlı bir hamur olacak hamuru 20dk kadar dinlenmeye bırakın .
- Dinlenen hamuru sonrasındasında sıkma torbasına doldurun cevizden büyüklüğünde olacak biçimde yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkın.
- Aralarında birer santim boşluk olacak biçimde sıkın .
- hemen sonrasında öncesinden ısıtılmış 180 dereceli fırında denetimli bir biçimde pişirin.
- Altı üstü kızarınca fırından çıkarıp soğumaya bırakın her fırın farklılık gösterebiliyor siz kendi fırınınıza bakılırsa ayarlayın.
- Kreması için ise bir tencereye sütü,şekeri,nişastayı,unu ve yumurtayı kırın güzelce karıştırın.
- Ocağın altını açın kremayı daima karıştırarak göz göz olmaya başlayınca teremyağını ve vanilyalı ekleyin ocağın altını kapatın .
- İlk sıcağı çıktıktan daha sonra üzerine bir poşet yada streç sinema ile kapatın kremayı soğumaya bırakın.
- Krema fazlaca soğuk olmalı onun için en az 2 saat kadar buzdolabında soğutun .
- ondan sonrasında kremamıza krem şantili ekleyip mikserle en az 5 dk kadar çırpın.
- sonrasındasında sıkma torbasına doldurun profiteröllerin içerisini bu kremayı sıkarak doldurun.
- Ardından çikolata sosu için sütü ve çikolata sosunu küçük bir tencereye alın.
- Çikolata sosu göz göz kaynamaya başlayınca 1 dk kadar daha pişirip ocağın altını kapatın.
- Ardından bitter çikolatayı da ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırın.
- ondan sonrasında çikolata sosunu buzdolabına soğumaya alın orta ara karıştırın ki üstü kabuklaşmasın soğuyup yoğunlaşan çikolata sosunu profiterolün üzerine kaşık sayesinde dökün, tatlımız yemeye hazır.