Teremyağlı Nefis Limonlu Cheesecake Görünümlü Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 5 çorba kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı teremyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 200 gram teremyağı
- 2 su bardağı su bardak ölçüsü 200ml
- 1 tane limon suyu
- 1 tane limon rendesi
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı ucuyla zerdeçal
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tatlımızın tabanını yapalım bisküvilerimizi un haline gelene kadar rondodan çekelim kelepçeli kalıbımıza yağlı kağıt serelim.
- Bisküvilerimize erimiş teremyağımızı ekleyip karıştıralım.
- Kalıbımıza döküp döşeyelim bir bardaktan yardım alabiliriz ve dolaba alalım.
- Sütlü tatlımızı uygun bir tencereye bütün materyallerimizi ekleyip çırpmaya başlayalım.
- Kaynamaya yakın teremyağımızı ve vanilyamızı ekleyip kalıbımıza dökelim.
- Peltemizi yapalım uygun bir sos tenceremize pelte materyallerimiz ekleyip kaynayana kadar çırpalım. Oda ısısına gelen tatlımızın üstüne ekleyelim.
- Soğuyunca 3 yahut 4 saat bekletelim. Servise hazır.