Teremyağlı Mozaik Kek

Felaket

New member
Teremyağlı Mozaik Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gr teremyağ (Oda ısısında)
  • 2 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Teremyağlı Mozaik Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Toz şekeri ve oda ısısındaki teremyağını çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, un ve tuzu eleyerek ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sütü ekleyip, çırpmaya devam edin.
  2. Hamuru ikiye bölün, sade olana vanilyayı ekleyip, çırpmaya devam edin.
  3. Diğerine kakao ve suyu ekleyip çırpın.
  4. Baton kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Kenarlarını teremyağ ile yağlayın.
  5. Kek harçlarını sırayla kakao sade olacak biçimde kalıba dökün.
  6. En son bıçak ile zikzak hareketler yaparak form verin.
  7. Keki önce ısıtılmış 160 derece fansız fırında 1 saat denetimli pişirin (Fırından fırına değişir. Kürdan testi yapın)
  8. İlk sıcaklığı geçen keki çevirin. Keki 4-5 saat dinlendirin. Vaktiniz var ise 1 gece buzdolabında bekletip o denli dilimleyin. Teremyağlı mozaik kek hazır. Afiyet olsun. ????.
Teremyağlı Mozaik Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst