Teremyağlı Mozaik Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 100 gr teremyağ (Oda ısısında)
- 2 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı su
- 1 tutam tuz
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Toz şekeri ve oda ısısındaki teremyağını çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, un ve tuzu eleyerek ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sütü ekleyip, çırpmaya devam edin.
- Hamuru ikiye bölün, sade olana vanilyayı ekleyip, çırpmaya devam edin.
- Diğerine kakao ve suyu ekleyip çırpın.
- Baton kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Kenarlarını teremyağ ile yağlayın.
- Kek harçlarını sırayla kakao sade olacak biçimde kalıba dökün.
- En son bıçak ile zikzak hareketler yaparak form verin.
- Keki önce ısıtılmış 160 derece fansız fırında 1 saat denetimli pişirin (Fırından fırına değişir. Kürdan testi yapın)
- İlk sıcaklığı geçen keki çevirin. Keki 4-5 saat dinlendirin. Vaktiniz var ise 1 gece buzdolabında bekletip o denli dilimleyin. Teremyağlı mozaik kek hazır. Afiyet olsun. ????.