Teremyağlı Mis Üzere Mesken Baklavası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için :
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için :
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 4/3 sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Un
- Nişasta
- Dövülmüş ceviz
- 150 gr teremyağı
- 4/3 sıvıyağ
- 4,5 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
- Limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kaba yumurta, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve sirke eklenip karıştırılır.
- Karışıma un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurun üzeri kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
- Bu ortada şerbeti için tencereye şeker ve su ek edilir.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra yarıma yakın limon sıkılır ve 1 saate yakın kısık ateşte kaynatılır.
- Hamurumuz 6 eşit bezeye bölünür ve her bir beze de 5’e bölünür (ceviz büyüklüğünde)
- Bu beş kesimin her biri pasta tabağı büyüklüğünde açılır, ortalarına çokça nişasta serpilerek üst üste dizilir.
- daha sonra bu beş kat nişastalanarak olabildiğince ince açılır.
- Tepsinin büyüklüğüne göre kesilerek tepsiye dizilir. Bu süreç başka bezelere de tıpkı biçimde uygulanır ve istenilirse her kata ya da tam ortaya ceviz serpilir. İstenildiği üzere kesilir.
- Üzerine eritilmiş teremyağı ve sıvı yağ dökülür. Bunu yaparken hamurun üzerine süzerek dökülürse tereyağın tortuları hamura yapışıp yanık imajı oluşmasına mahzur olunur.
- Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında ortalama 1 saat pişirilir.
- Ilık baklavaya ılık şerbet dökülür. 2-3 saat dinlendirdikten daha sonra servis edilebilir. Çıtır çıtır baklavanız hazır. Afiyet olsun.