Teremyağlı Midye Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Kaymak için:
Not EkleTarifi Yazdır
Kaymak için:
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı irmik
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- Çay kaşığı ucu ile tuz
- Nişasta
- 150 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı öğütülmüş ceviz yahut fıstık
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu yoğuralım dinlenmeye bırakalım.
- hemen sonrasında küçük bir tencerede süt ile irmiği muhallebi kıvamında pişirip soğumaya bırakalım.
- Dinlenen hamurumuzu 6 eşit bezeye ayırıp kurumaması için üzerini bir bez ile kapatalım.
- Tek tek oklava ile nişastaya bulayıp alabildiğimiz kadar ince açalım.
- En son yufkamızı oklava ile büzüştürüp orta kısımlara ceviz ve kaymak koyup kapatalım.
- Bıçak ile kesip kenarları elimiz ile sıkıştıralım aykırı çevirip tepsiye dizelim.
- En son teremyağ ile sıvı yağ eritip üzerine eşit bir biçimde kuru yer kalmayacak biçimde dökelim.
- 175 derece fırına kızarana kadar pişirelim.
- Fırına atınca şerbetimizi de hazırlayalım.
- İkisini sıcak bir biçimde buluşturalım yapacaklara afiyet olsun.