Teremyağlı Midye Baklava (Hem Pratik Hem Çok Gevrek)

Felaket

New member
Teremyağlı Midye Baklava (Hem Pratik Hem Çok Gevrek) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 2,5-3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
  • 1 paket kabartma tozu
Üzerine dökmek için:

  • 100 gram eritilmiş teremyağ
Hamuru açmak için:

  • Buğday nişastası
Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Arası için:

  • 1 kase dövülmüş ceviz ya da fındık
Teremyağlı Midye Baklava (Hem Pratik Hem Çok Gevrek) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri ocağa alıp kaynatalım.
  2. Kaynamaya başlayınca limon suyunu verelim. 15 dakika orta ateşte kaynatalım.
  3. Oda sıcaklığında soğumaya bırakalım. Artık hamuru için tüm materyalleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuralım. Yumuşak bir hamur olacak.
  4. Hamuru 12 eş modüle bölüp merdane sayesinde tek tek nişasta serperek tabak büyüklüğünde açalım.
  5. Aralarına nişasta serperek üst üste dizelim. Ve pak bir bez örtüp 15 dakika dinlendirelim.
  6. Dinlendikten daha sonra merdane sayesinde inceltebildiğimiz kadar inceltelim ve sıkıca rulo biçimde saralım.
  7. İki parmak genişliğinde keselim.
  8. Kestiğimiz her parçayı fazlaca kalın olmayacak biçimde avuç içi kadar açalım.
  9. Ve bir tatlı kaşığı kadar ceviz koyup bastırmadan kapatalım.
  10. Bütün kesimleri bitirip tepsimize dizelim.
  11. Üzerine fırça sayesinde eritilmiş ülker teremyağı sürelim.
  12. 180 derecelik fırında 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Tatlının birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra soğuk şerbeti dökelim.
  13. 2-3 saat dinlendikten daha sonra servis edebilirsiniz. Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
❗
Şerbet ağır kıvamlı olmalı.

  • ❗
    Baklavayı düzgün kızartmalıyız.
  • ❗
    Hamurları kapatırken bastırmaya gerek yok. Pişerken açılma olmuyor.
  • ❗
    Un ölçüsü yoğurdun, yumurtanın kıvamına bakılırsa unun kalitesine göre değişir. Dağa az ya da daha epey gidebilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. Denetimli ekleyin.
  • ❗
    Şerbet soğuk tatlının birinci sıcaklığı çıkmış olacak.
  • ❗
    Bence epeyce pratik ve fazlaca gevrek bir tatlı. Kesinlikle deneyin.
Teremyağlı Midye Baklava (Hem Pratik Hem Çok Gevrek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst