Teremyağlı Midye Baklava (Hem Pratik Hem Çok Gevrek) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet ağır kıvamlı olmalı.
Hamur için:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 2,5-3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gram eritilmiş teremyağ
- Buğday nişastası
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 kase dövülmüş ceviz ya da fındık
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri ocağa alıp kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu verelim. 15 dakika orta ateşte kaynatalım.
- Oda sıcaklığında soğumaya bırakalım. Artık hamuru için tüm materyalleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuralım. Yumuşak bir hamur olacak.
- Hamuru 12 eş modüle bölüp merdane sayesinde tek tek nişasta serperek tabak büyüklüğünde açalım.
- Aralarına nişasta serperek üst üste dizelim. Ve pak bir bez örtüp 15 dakika dinlendirelim.
- Dinlendikten daha sonra merdane sayesinde inceltebildiğimiz kadar inceltelim ve sıkıca rulo biçimde saralım.
- İki parmak genişliğinde keselim.
- Kestiğimiz her parçayı fazlaca kalın olmayacak biçimde avuç içi kadar açalım.
- Ve bir tatlı kaşığı kadar ceviz koyup bastırmadan kapatalım.
- Bütün kesimleri bitirip tepsimize dizelim.
- Üzerine fırça sayesinde eritilmiş ülker teremyağı sürelim.
- 180 derecelik fırında 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Tatlının birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra soğuk şerbeti dökelim.
- 2-3 saat dinlendikten daha sonra servis edebilirsiniz. Hepsi bu kadar, afiyet olsun.