Teremyağlı Meyveli Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram teremyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı un
- 1 su bardağı sut
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yahut 4 yemek kaşığı kakao
- İsteğe göre muz, çilek vb meyveler
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle keki pişireceğimiz kek kalıbını teremyağla yağlayarak buzluğumuzda, kek hamurumuzu hazırlayana kadar bekletelim.böyle kekimizin kalıptan çıkması kolay olacaktır.
- Hamur yoğurma kabımızın içerisine 3 adet yumurtamızı ve 1 su bardağı şekerimizi ekleyip mikserle çırpalım.
- Yumurta ve şeker karışımı beyaz bir kıvam haline gelene kadar çırpmaya devam edelim.
- ondan sonrasında 1 çay bardağı sıvı yağ, 100 gram teremyağ, 1 su bardağı süt, vanilya, kabartma tozu, kakao ve unumuzu ayrıyeten cevizlerimizin tamamını ekleyerek karıştırıyoruz.
- Buzlukta beklettiğimiz kek kalıbımızın içerisine hamurumuzu koyup daha önce 180 °c ısıttığımız fırınımızda içi düzgünce çekene kadar yaklaşık 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
- Kekimiz soğuduktan daha sonra, dilimlediğimiz meyveler ile üzerini süslüyoruz.