Teremyağlı Marmelatlı Turta

Felaket

New member
Teremyağlı Marmelatlı Turta Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket teremyağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)
İç materyal için;

  • Ben ayva marmelatı kullandım siz dilediğiniz marmelatı kullanabilirsiniz
Üzerine;

  • Pudra şekeri
Teremyağlı Marmelatlı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel hamurunu hazırlayım. bir kapta yumurta, teremyağı, şekeri düzgünce elimizle karıştıralım.
  2. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 20dk. Kadar dinlenmeye bırakalım.
  3. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir kesim ayıralım. Kalan hamurdan orta uzunluk borcam tepsisine oklava ile açalım.
  4. Yağlanmış tepsiye yerleştirip marmelatı döküp, yayalım. Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp, şeritler kesip, üzerine koyalım.
  5. 180 derecede 35 dk da denetimli pişiriyorum. Yarım saat civarı denetimi pişirelim. Çıkınca üzerine pudra şekeri dökelim. Afiyet olsun.
Teremyağlı Marmelatlı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst