Teremyağlı Marmelatlı Turta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım paket teremyağ
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)
- Ben ayva marmelatı kullandım siz dilediğiniz marmelatı kullanabilirsiniz
- Pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel hamurunu hazırlayım. bir kapta yumurta, teremyağı, şekeri düzgünce elimizle karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 20dk. Kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir kesim ayıralım. Kalan hamurdan orta uzunluk borcam tepsisine oklava ile açalım.
- Yağlanmış tepsiye yerleştirip marmelatı döküp, yayalım. Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp, şeritler kesip, üzerine koyalım.
- 180 derecede 35 dk da denetimli pişiriyorum. Yarım saat civarı denetimi pişirelim. Çıkınca üzerine pudra şekeri dökelim. Afiyet olsun.