Teremyağlı Magic Cocoa Kek (Sihirli Kakaolu Kek Bu Lezzete Çok Şaşıracaksınız) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 113 gram teremyağ
- 4 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
- 115 gram un (200 ml bardakla 1,5 bardak )
- 2,5 çay bardağı şeker
- 600 ml süt
- 45 gram kakao (dolu dolu 1 çay bardağı )
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilin
- Taze meyve ve biraz pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar birinci vakit içinderda yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıp,akları sirke ile düzgünce çırptım.
- Krem şanti kıvamında olmalı zıt çevirdiğiniz de düşmemeli.
- Sütü bir tencereye alıp kaynama noktasına gelmeden içine teremyağ atıp erittim ve soğuması için beklettim.
- Başka bir kapta yumurta sarılarını,şekerle çırpıp, krema kıvamına getirdim.
- Ardından süt ve teremyağlı karışımı,ekleyip tekrar çırptım. Un,kakao ve vanilini eleyerek ekledim.
- Son olarak yumurta,akını spatula sayesinde karışıma yeterlice yedirdim.
- Çok sıvı kıvamlı olan iç harcı borcama boşalttım ve öncesinden ısıtmış olduğum 180 c fırında 50 dakika kadar,kekin üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.
- Pişen keki büsbütün,soğutup tepsiden o denli çıkartın.
- Üzerine pudra şekeri serpiştirip tercihinize göre meyvelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun….