Teremyağlı Limonlu Dev Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 125 gram teremyağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- 125 gram teremyağ ekleyip çırpma sürecine devam ediyoruz.
- Süt ve sıvı yağ ekliyoruz.
- Unu kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ilave ediyoruz .
- En son limon kabukları ve limon suyunu ek ediyoruz.
- Teremyağ ile kek kalıbımızı yağlayıp unluyoruz kek harcımızı kalıbımıza döküp 170 derecede 45-50 dk pişiriyoruz.
- Kürdan denetimi yapıp fırından alıyoruz.
- Sosu için pudra şekerimize limon suyunu yavaş bir biçimde ek edip karıştırıyoruz ,tamamen soğuyan kekimizin üzerine bir poşet sayesinde sıkıyoruz.Herkese afiyet olsun .