Teremyağlı Limonlu Dev Kek

Felaket

New member
Teremyağlı Limonlu Dev Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 125 gram teremyağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
Sosu için;

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım limon suyu
Teremyağlı Limonlu Dev Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 4 yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. 125 gram teremyağ ekleyip çırpma sürecine devam ediyoruz.
  3. Süt ve sıvı yağ ekliyoruz.
  4. Unu kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ilave ediyoruz .
  5. En son limon kabukları ve limon suyunu ek ediyoruz.
  6. Teremyağ ile kek kalıbımızı yağlayıp unluyoruz kek harcımızı kalıbımıza döküp 170 derecede 45-50 dk pişiriyoruz.
  7. Kürdan denetimi yapıp fırından alıyoruz.
  8. Sosu için pudra şekerimize limon suyunu yavaş bir biçimde ek edip karıştırıyoruz ,tamamen soğuyan kekimizin üzerine bir poşet sayesinde sıkıyoruz.Herkese afiyet olsun :).
Teremyağlı Limonlu Dev Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst