Teremyağlı Laz Böreğim

Felaket

New member
Teremyağlı Laz Böreğim Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 50 gram teremyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 5 damla limon suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
Ara katları için;

  • 250 gram teremyağ
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
Açmak için;

  • Nişasta
Teremyağlı Laz Böreğim Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda şerbetimizi kaynatarak hazırlıyoruz.
  2. ondan sonrasında muhallebicisi hazırlamak için; süt ve yumurtayı uygunca çırpıyoruz daha sonra un ve şekeri ekleyip, kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz kaynadıktan daha sonra 2 dk da pişiriliyoruz daha sonra altını kapatıyoruz.
  3. daha sonra 250 gram teremyağ yağımızı eritip bir kenara alıyoruz.
  4. Hamurumuzu yoğurtmaya başlıyoruz süt, yumurta ve yağlarımızı çırpıyoruz tuzumuzu kabartma tozumuzu kabartma tozunun üzerine limon suyumuzu ekleyip ve unuda ekleyip, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  5. Yoğurdumuz hamurumuzu 14 bezeye ayırıyoruz üzerine yağlı kağıt yahut mendil örtüyoruz.
  6. Hamurumuzu nişastayla birlikte açıyoruz ne epey ince nede kalın açtığımız yufkaların her katına teremyağ sürüyoruz 7. Katta teremyağ sürmüyoruz muhallebimizi döküyoruz.
  7. Kalan 7 yufkamızda her katına yağ sürerek yinelıyoruz ve istediğimiz üzere dilimleyip kalan yağıda üstüne en üste döküyoruz.
  8. 170 derecede pişiriyoruz piştikten daha sonra birinci sıcaklığı çıkınca şerbetimiz döküp, soğumaya kaldırıyoruz soğuduktan daha sonra servise hazır ???? afiyet olsun.
Teremyağlı Laz Böreğim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst