Teremyağlı Kremalı Yaş Kek Tanımı

Felaket

New member
Teremyağlı Kremalı Yaş Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml

Keki için

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 100 gr teremyağ
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 2 adet yumurta
Keki ıslatmak için

  • 1,5 su bardağı süt
Ganaj için

  • 1 paket krema
  • 200 ml 100 gr sütlü çikolata
  • 100 gr bitter çikolata
Teremyağlı Kremalı Yaş Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kremasını hazırlayalım uygun bir tencereye süt, nişasta ,un, yumurta ,toz şekeri alıp karıştırıp ocağa alın göz göz olana kadar pişirin.
  2. Teremyağ vanilin ekleyip bir dakika daha pişirin.
  3. Ocaktan alın soğumaya bırakın.
  4. Kek için uygun bir kaba yumurta, toz şekeri alın köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  5. Un, kakao ,vanilin ,kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Mikserin düşük ayarında köpüğünü söndürmeden çırpın.
  6. Yağlanmış borcam tepsiye döküp önce ısıtılmış 180 derece fırına atın. Kürdan la denetim edip içi pişdiyde fırından alın.
  7. İlk sıcağı çıkınca sütünü üzerine dökün krem şanti sütünü çırpıp kremayla karıştırıp pürüzsüz olacak biçimde çırpın.
  8. Pastanın üzerine bir spatulayla düzeltin.
  9. Ganajı için kremayı ısıtın.
  10. Çikolataları ekleyip karıştırın.
  11. Kremanın üzerine döküp düzeltin.
  12. Üç dört saat dinlendirip servis yapın yapanlara şimdiden afiyet olsun ????.
Teremyağlı Kremalı Yaş Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst