Teremyağlı Kremalı Yaş Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Keki için
Not EkleTarifi Yazdır
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Keki için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 100 gr teremyağ
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 200 ml 100 gr sütlü çikolata
- 100 gr bitter çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremasını hazırlayalım uygun bir tencereye süt, nişasta ,un, yumurta ,toz şekeri alıp karıştırıp ocağa alın göz göz olana kadar pişirin.
- Teremyağ vanilin ekleyip bir dakika daha pişirin.
- Ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Kek için uygun bir kaba yumurta, toz şekeri alın köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Un, kakao ,vanilin ,kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Mikserin düşük ayarında köpüğünü söndürmeden çırpın.
- Yağlanmış borcam tepsiye döküp önce ısıtılmış 180 derece fırına atın. Kürdan la denetim edip içi pişdiyde fırından alın.
- İlk sıcağı çıkınca sütünü üzerine dökün krem şanti sütünü çırpıp kremayla karıştırıp pürüzsüz olacak biçimde çırpın.
- Pastanın üzerine bir spatulayla düzeltin.
- Ganajı için kremayı ısıtın.
- Çikolataları ekleyip karıştırın.
- Kremanın üzerine döküp düzeltin.
- Üç dört saat dinlendirip servis yapın yapanlara şimdiden afiyet olsun ????.