Teremyağlı Kremalı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- İsteğe bağlı limon kabuğu rendesi
- 6 su bardağı süt
- 1 çay bardağı dan 1 parmak eksik un
- 1 çay bardağı dan eksik nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 70 gr teremyağ
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limon
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbetini hazırlayalım. Şeker ,su ,limonu uygun bir tencereye alalım.
- Ocağa alıp kaynamaya başladıktan daha sonra beş dakika kaynatıp ocaktan alın.
- Soğumaya bırakın.
- Borcam tepsisini yağlıyalim.
- İki yemek kaşığı hindistancevizi tepsinin alt tabanına serpelim.
- Revani için bütün materyalleri uygun bir kaba koyalım mikserle çırpıp tepsiye döküp her tarafına eşit gelecek biçimde düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 180derece fırına atın.
- Piştikten daha sonra birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetini dökün.
- Kreması için tencereye bütün gereçleri koyup karıştırın ocağa alın kıvamı koyu oluncaya kadar karıştırın.
- Ocaktan aldıktan daha sonra teremyağını ,vanilya şekerini ilave edip revaninin üzerine dökün.
- Sıpatulayla düzeltin hindistan cevizi serpip istediğiniz üzere süsleyin yapanlara şimdiden afiyet olsun ????.