Teremyağlı Kremalı Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
- 2 yemek kaşığı terem yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı teremyağ
- 2,5 litre süt
- 1 paket toz kremşanti
- 2 tane muz
- Bol fıstık tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek malzemelerimizden hoş bir kek hamuru hazırlıyoruz.Önceden ısıttığımız 175° fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz bu keki ölçüsü baton kek kalıbı içindir.
- hemen sonrasında pastacı kremamızı hazırlamaya başlıyoruz tere yağ ve unu kavuruyoruz.
- Üzerine süt ve şekeri ekliyoruz kaynadıktan daha sonra altını kapatıyoruz.
- Ilıyınca içine bir paket toz kremşanti döküp bilendir sayesinde pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz.
- İkiye böldünüz kekin ortasına kremadan ve dilimlediğimiz muzlarından koyuyoruz.
- Kekin üst kalıbını koyup kremamızı sürüp bol fıstıklı süslüyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.