Teremyağlı Mesken Üretimi Enfes Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağına yakın un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı besin boyası
- 1 paket sade pasta kreması
- 250 gram süt
- 100 gram teremyağ
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı labne
- İsteğe bağlı süsleme malzemeleri
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanya için evvel yumurta,tuz ve şekeri enaz 6-7 dk. Çırpalım sonrasındasında sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip yeniden çırpalım.
- Kakao ve besin boyası ekleyip tekrar çırptıktan daha sonra kabartma tozu,vanilya ve unu ekleyip yağlı kağıt geçirdiğimiz kelepçeli kalıbımıza dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Kremamız için süt ve pasta kremamızı uygun bir tencereye alıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.
- ondan sonrasında vanilya ve teremyağımızı ekleyip uygunca karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan daha sonra labnemizi ek edip yeterlice çırpalım.
- Kekimizde soğuduktan daha sonra 3 modüle keselim yalnız en üstteki kısmı küçük modül olsun.
- Alt katını servis tabağına yerleştirelim ve üzerine kremamızın yarısını döküp uygunca düzleştirelim.
- hemen sonrasında ikinci katını üzerine yerleştirelim ve kalan kremamızı da döküp güzelce düzeltelim.
- Kalan kek modülümüzü robottan geçirelim ve en üstteki kremamızın üzerine ve yanlarına uygunca serpiştirip spatula ya da bir bıçak yardımı ile güzelce her yerine bulayalım.
- hemen sonrasında pastamızı istediğimiz üzere süsleyip buzdolabında enaz 3-4 saat dinlendirelim.
Afiyet olsun .