Teremyağlı Kolay Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 50 gr teremyağ (Tereyağı)
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- 400 gr labne
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet limon kabuğu
- 1 paket krema (200 gr)
- 200 gr beyaz çikolata
- 1 çay bardağı toz şeker
- Çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda uygun kaba yumurtayı toz şekeri alalım çırpalım.
- 3 dakika sıvı yağ ,süt ve oda sıcaklığında teremyağı ekleyelim çırpalım.
- Kakao ve kabartma tozunu eleyerek kek karışımına ekleyelim.
- Elenmiş unu azar azar ek edip karıştırın kelepçeli kalıba dökelim kek hamuruna.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 30 dakikada ortası pişirelim. Kürdanla test edelim içi pistiyse alalım.
- Bir çırpıcı yada robot tan labne peyniri ek edelim limon kabuğunu rendeleyelim yoğurdu ek edip çırpalım.
- Başka bir kapta kremayı ısıtalım toz şekeri ilave edip karıştırın. Devamlı şeker eriyince beyaz çikolatayı ekleyip ocaktan alalım. Daima karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
- Labne karışımına ekleyelim tekrar çırpalım.
- 10 dakika buzdolabında dinlendirelim hazır oldu bile.
- Soğuyan kekin üzerine hazır kremamızı sürelim üstünü çilekle süsleyelim.
Çok lezzetli oluyor kesinlikle denemelisiniz afiyet olsun.
24 cm kelepçeli kalıp kullandım.