Teremyağlı Kıtırlı Elmalı Turta

Felaket

New member
Teremyağlı Kıtırlı Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gr teremyağ
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un
Üstüne:

  • 4 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Teremyağlı Kıtırlı Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Elmaları soyup rendeliyoruz.
  2. Rendelenen elmaları içine şeker ekleyip kavuruyoruz rengi değişene kadar karıştırıyoruz akabinde tarçın ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  3. Hamuru gereçleri koyup yoğuruyoruz. Yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurdan avuç içi kadar ayırıyoruz.
  5. Borcama hamuru içine yayıyoruz.
  6. Üzerine elmalı harcı her tarafı eşit olacak biçimde yayıyoruz.
  7. Ayırdığımız hamura biraz un ekleyip sertleşmesini sağlıyoruz.
  8. Üstüne her tarafına eşit bir biçimde rendeliyoruz.
  9. 180 derecede pişiriyoruz.
Teremyağlı Kıtırlı Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst