Teremyağlı Kıtırlı Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gr teremyağ
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Aldığı kadar un
- 4 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaları soyup rendeliyoruz.
- Rendelenen elmaları içine şeker ekleyip kavuruyoruz rengi değişene kadar karıştırıyoruz akabinde tarçın ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru gereçleri koyup yoğuruyoruz. Yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan avuç içi kadar ayırıyoruz.
- Borcama hamuru içine yayıyoruz.
- Üzerine elmalı harcı her tarafı eşit olacak biçimde yayıyoruz.
- Ayırdığımız hamura biraz un ekleyip sertleşmesini sağlıyoruz.
- Üstüne her tarafına eşit bir biçimde rendeliyoruz.
- 180 derecede pişiriyoruz.