Teremyağlı Kedidilli Saray Muhallebisi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1,5 paket kedi lisanı bisküvisi
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 100 gram teremyağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 paket vanilya
- 6-7 adet çilek
- 1 su bardağı vişne (meyveleri dondurulmuş olarak da kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı su
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı toz şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle muhallebiyi hazırlamak için tencereye şekeri ve yumurta sarısını alarak uygunca karıştıralım ve birbirine yedirelim. Yavaş yavaş sütü ekleyelim ve sürekli çırpalım.
- Şeker eriyinceye kadar karıştıralım ve süt kaynamadan altını kapatıp kenara alalım. Yani buradaki amaç sütü kaynatmak değil yalnızca şekerin erimesini sağlayacak kadar ılıtmak.
- Ayrı bir tencerede teremyağı eritelim ve üzerine çabucak unu ek ederek kavuralım yalnızca kokusu çıkana kadar 1-2 dakika. Dikkat edelim unun rengi değişmesin yavaşça kısık ateşte olması önemli.
- hafifçe kavrulan una yavaş yavaş süt karışımını ek edelim. Burada dikkat edilmesi gereken püf nokta sütü birden ek etmemek.
- 3 seferde yavaş yavaş ek ederek topaklaşmayı engelleyelim. (topaklaşma olursa blender eziciden dayanak alabiliriz. )
- daha sonrasında kısık ateşte sürekli karıştırarak pişmesini sağlayalım. Göz göz olup koyulaşınca vanilyayı ekleyerek altını kapatalım.
- Kedi lisanı bisküvilerini ortadan ikiye keselim.
- Süt ve toz şeker karışımına fazlaca süratli bir biçimde batırıp çıkartarak kavanozlara dizelim.(çabuk eriyen bir bisküvi olduğu için biraz süratli hareket etmek gerekiyor. ).
- Her kavanoza toplamda 2,5 adet bisküvi gidiyor.
- Bisküvileri yerleştirdikten daha sonra muhallebisini ek edelim ve meyveli sos için kavanozların üzerinde bir parmak boşluk bırakalım.
- Muhallebimiz bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Son olarak meyveli sosumuzu hazırlayalım.
- Tüm gereçleri sos tenceresine alarak orta ateşte pişirmeye başlayalım.
- Sosumuz kaynayıp yoğunlaşınca altını kapatalım ve biraz ılıdıktan daha sonra kavanozlara paylaştıralım.
- Ve tatlılarımızı 1 gece dinlendirmek üzere buzdolabına kaldıralım.
- 1 gece dinlendiğinde fazlaca daha lezzetli oluyor lakin aciliyetiniz var ise 2-3 saat dinlendirmekte kâfi olabilir.
- Kedidilli saray muhallebimizi dolapta dinlendirdikten daha sonra dilediğimiz biçimde süsleyerek servis edebiliriz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.