Teremyağlı Kat Kat Kruvasan

Felaket

New member
Teremyağlı Kat Kat Kruvasan Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya yahut yaş maya
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine ayrılacak)
Arasına sürmek için

  • Teremyağ
  • Sürülebilir çikolata
Teremyağlı Kat Kat Kruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ilık su ve süt bir kaba alınır.
  2. Üzerine maya eklenir ve çözülünceye kadar çırpılır.
  3. Sıvıyağ ve 2 yumurta akı eklenir.
  4. Yarım tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı şeker ilave edilir.Un yavaşça eklenir ve özlü yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Hamurumuz 10 eşit modüle bölünür ve tabak büyüklüğünde açılır.
  6. Aralarına teremyağ sürülür ve üst üste temalır.
  7. Dolapta yarım saat dinlendirilir ve hamur açılabildiği kadar açılır 24 eşit modüle bölünür konuta çikolata konularak sarılır.
  8. Tepsi de 20 dk mayalandırılır.
  9. Yumurta sarısı sürülür.
  10. 200 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir. Kat kat kruvasanımız hazır.
Teremyağlı Kat Kat Kruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst