Teremyağlı Kat Kat Kruvasan Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya yahut yaş maya
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 5 su bardağı un
- 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine ayrılacak)
- Teremyağ
- Sürülebilir çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su ve süt bir kaba alınır.
- Üzerine maya eklenir ve çözülünceye kadar çırpılır.
- Sıvıyağ ve 2 yumurta akı eklenir.
- Yarım tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı şeker ilave edilir.Un yavaşça eklenir ve özlü yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurumuz 10 eşit modüle bölünür ve tabak büyüklüğünde açılır.
- Aralarına teremyağ sürülür ve üst üste temalır.
- Dolapta yarım saat dinlendirilir ve hamur açılabildiği kadar açılır 24 eşit modüle bölünür konuta çikolata konularak sarılır.
- Tepsi de 20 dk mayalandırılır.
- Yumurta sarısı sürülür.
- 200 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir. Kat kat kruvasanımız hazır.