Teremyağlı Karpuz Kek (Gıda Boyasız Ispanaklı) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 150 gram ıspanak yaprağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 50 gram teremyağ
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 paket meyveli sos
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için evvela ıspanak yapraklarını ve yağı blenderden geçiriyoruz. Kıvam alan yaprakları diğer bir kaba alıyoruz. (blenderı çıkarmışken hamuru da onda yaptım ve mikser kullanmadım)
- Blenderın içerisine şeker ve yumurtaları alıp beyaz bir renk alıncaya kadar çırpıyoruz.
- İçerisine diğer bir kaba aldığımız ıspanakları ve öbür gereçleri de ekleyerek hoş bir hamur elde ediyoruz.
- Kek kalıbımızın dışına alüminyum folyo sarıyoruz.Bu süreç kekin kızarmaması ve yeşil kalması için.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırına koyuyoruz kürdan ile pişip pişmediğini denetim ediyoruz.
- Kek pişerken kremayı hazırlıyoruz.
- Bir tencereye vanilya ve teremyağ hariç tüm materyalleri ekliyoruz. Kıvam alıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Piştikten daha sonra ocaktan alıyoruz teremyağ ve vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Meyveli sosu kremadan daha sonra hazırlıyoruz.
- Bu sırada kekimiz pişmiş oluyor kalıptan çıkardıktan 5 dk daha sonra süt ile ıslatıyoruz.
- Kremayı orta kısma yaydırıyoruz.
- Kremanın üzerine de sosu yaydırıyoruz.
- Damla çikolata ile de süsledikten daha sonra biraz dinlenmeye bırakıp servis ediyoruz. Afiyet olsun.