Teremyağlı Karamelli Trileçe

Felaket

New member
Teremyağlı Karamelli Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardak tozşeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
Süt şerbeti için

  • 1 lt süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket krema
Karameli için

  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 paket krema
Üzeri için

  • Kremşanti
Teremyağlı Karamelli Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel yumurta akı ve sarılar ayır farklı biyerde içine yarım tozşeker le düzgünce çırp krema kıvamına gelene kadar vanilya ve kabartma tozu unu ekle kabarıklığı söndürmeden sapatula sayesinde karıştır.
  2. Süt içerisine şeker ve kremayı ekle ışık olsun kaynamıyacak kek fırından çıkınca dök.
  3. Şekeri tencereye koyuyoruz koyu renk olana kadar karıştırmıyoruz.
  4. daha sonrasında şeker eriyip renk verince teremyağ ekleyip süratlice karıştırıyoruz.
  5. daha sonrasında kremayı ekleyip düzgünce karıştır kıvama gelince altını kapat.
  6. Süt şerbetinden daha sonra kremşanti çırp kekin üzerine yay spatula sayesinde.
  7. En üstüne biraz kremşanti ayır sıkma poşetine koy biçim ver kürdan sayesinde.Afiyet olsun.
Teremyağlı Karamelli Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst