Teremyağlı Karamelli Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için
- 5 adet yumurta
- 1 su bardak tozşeker
- 1 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 lt süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 paket krema
- Kremşanti
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel yumurta akı ve sarılar ayır farklı biyerde içine yarım tozşeker le düzgünce çırp krema kıvamına gelene kadar vanilya ve kabartma tozu unu ekle kabarıklığı söndürmeden sapatula sayesinde karıştır.
- Süt içerisine şeker ve kremayı ekle ışık olsun kaynamıyacak kek fırından çıkınca dök.
- Şekeri tencereye koyuyoruz koyu renk olana kadar karıştırmıyoruz.
- daha sonrasında şeker eriyip renk verince teremyağ ekleyip süratlice karıştırıyoruz.
- daha sonrasında kremayı ekleyip düzgünce karıştır kıvama gelince altını kapat.
- Süt şerbetinden daha sonra kremşanti çırp kekin üzerine yay spatula sayesinde.
- En üstüne biraz kremşanti ayır sıkma poşetine koy biçim ver kürdan sayesinde.Afiyet olsun.