Teremyağlı Kalplı Doğum Günü Pastası Kalbimin Sahibine Tanımı İçin Malzemeler
Keki için materyaller:
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için materyaller:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ıspanak püresi (sadece yaprak kısımlarından hazırlanacak)
- 2 su bardağı un (unun cinsine nazaran farklılık olabilir)
- Süt
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 1 paket toz krem şanti
- Çilek
- Pasta süsü
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ve yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından süt, sıvı yağ ve ıspanak püresini ek edip yine çırpalım.
- Karışıma nişasta, kabartma tozu, vanilya ve unu ek ederek karıştıralım. Un az gelirse kıvamına göre ekleme yapabilirsiniz.
- Kek harcımızı pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz kalıbımıza boşaltalım. (kalp kek kalıbınız var ise onu kullanabilirsiniz, ben kalp biçimini daha sonradan verdim)
- Önceden ısıtılmış fansız ayarda 170 derecede 25 dk pişirelim.
- Kek piştikten daha sonra soğumaya bırakalım.
- Kreması için süt, şeker, nişasta ve unu pürüzsüz bir kıvam olana kadar karıştıralım ve orta ateşte pişirelim.
- Ocaktan almadan hemilk evvel içine teremyağını da karıştıralım.
- Soğuduktan daha sonra toz krem şantiyi katıp uygunca çırpalım.
- Kekimize kalp biçimini verip iki yahut üç kat ayırıyoruz.
- İlk katı sütle ıslatıp, krema sürüp üstüne doğranmış çileklerden yerleştiriyoruz.
- Diğer katta da tıpkı sırayı uyguluyoruz.
- En son kalan kremayla pastanın her yerini kaplıyoruz.
- Üzerini dilimlenmiş çileklerle ve pasta süsüyle süslüyoruz. Afiyet olsun.