Teremyağlı Kakaolu Harf Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı +2 kaşık nişasta
- Yarım su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2.5 yemek kaşığı un
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- Yarım paket krema
- 1 paket kremşanti
- Siyah ve kırmızı çikolata kaplı draje
- Pasta süsü
- Çilek
- (teremyağlı bisküvi)
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir tencereyi ocağa alalım.
- Süt, yumurta sarısı, kakao ,toz şeker, un ve nişastayı bir tencerede çırpıyoruz ve ocakta pişiriyoruz.
- Pişen kremaya vanilya ve teremyağ ekliyoruz karıştırıyoruz ve farklı bir kaba alıp biraz soğuyunca streç sineması kremaya değdirerek kapatıyoruz. (burası kıymetli kremanın hoş olması için kesinlikle değdirerek kapatalım. ).
- Buzdolabında uygunca soğutalım.
- Paket kremayı ve kremşantiyi güzelce kıvam alana kadar çırpalım.
- Soğumaya bıraktığımız kremayı alalım ve güzelce çırpalım.
- İki kremayı birbirine ekleyelim ve yeterlice karıştıralım.
- yeniden streçleyip dolaba kaldıralım ve keki yapmaya geçelim.
- 5 yumurtanın sarısını ve beyazını başka farklı kaplara alalım.
- Sarısının olduğu kabada 1 su bardağı şeker ekleyelim.
- Yumurta beyazı olan kaba bir fiske tuz atalım ve 7-8 dk çırpalım.
- Yumurta sarıları beyazlaşana kadar yüksek ayarda çırpalım beyazlaşınca sıcak suyu ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
- Bir kaba un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı alalım ve hepsini birlikte kek harcına döküp düşük ayarda çırpalım.
- Kek harcına kakaoyu dikkatli bir biçimde yoğunluğunu denetim ederek ekleyelim.
- Ayrı kapta çırptığımız yumurta beyazlarıyla kek harcını birleştirelim köpüğünü söndürmeden alttan üste karıştıralım.
- Yağlı kağıt serili iki kalıba eşit biçimde paylaştıralım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. (kalıp yoksa tepside pişirip)pişen keklerimizi soğumaya bırakalım ve istenilen boyutta kalıbı hazırlayalım.
- Hazırlanan kalıba göre keklerimizi keselim.
- Alt tabanı için bir harfi alalım ve servis tabağına yerleştirelim.
- Keki sütle ıslatalım.
- Kremayı dolaptan alalım son bir kere karıştıralım ve sıkma torbasına dolduralım.
- Kalıbın üzerine yuvarlak yuvarlak kremayı sıkalım. (isteye bağlı içine çilek çikolata fındık eklenebilir ben ekledim).
- Tabana sıkma işi bittikten daha sonra ikinci kalıbı alalım ve üzerine koyalım.
- yeniden sıkma torbasıyla kremayı yuvarlak yuvarlak sıkalım.
- Süslemedilk evvel dolapta yarım saat dinlendirelim.
- Dinlenen pastanın üzerini süsleyelim.
- Yarım saat kadar dinlendirip servis edelim.