Teremyağlı Kahveli Hanım Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 8 dilim tuzsuz etimek
- Yarım kilo süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı dolu olmayacak un
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 yemek kaşığı teremyağı
- Yarım paket sade kremşanti
- Kalan yarım paket sade kremşanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- Orman meyveli jöle şeker
- 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
- 4 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 3 yemek kaşığı tozşeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimekleri tepsiye dizelim ılık suyu kahveyi şekeri eritelim daha sonra bir kepçe ile etimekleri ıslatalım muhallebi gereçleri teremyağı, kremşanti, vanilya hariç hepsini yeterlice çırpalım.
- daha sonra tencereye süzerek alalım koyu kıvamda pişirelim mikser kabına alalım teremyağı, kremşantiyi, vanilyayı koyalım güzelce çırpalım.
- Pasta pompasına muhallebiyi dolduralım, etimeklerin üzerine gelecek biçimde koyalım, sütle kremşantiyi çırpalım.
- Muhallebisi soğuduktan daha sonra kremşantiyi pasta pompasına koyarak süsleyelim, daha sonra jöle şeker ve fıstıkla süsleyelim. Afiyet olsun.